Vrijheid,
Op ieder zelf gekozen tijdstip,
Mag je gaan waar jij heen wilt.
Of rusten daar waar je graag bent.

icon Home

Op een dag

Op een dag zullen we het maken:
het vaderland van onze dromen

van de gevangenis
een ziekenhuis maken
van het verbanningsoord
een universiteit maken
van de gevangenen
werkende mannen en vrouwen maken

in plaats van angst en pijn
zullen liederen klinken
in plaats van dodelijke kogels
zullen mussen vliegen,
zweven boven een fontein
en spelen
met de kinderen van de kleuterschool

(anoniem, Soedan)

Amnesty International
werkgroep 399
Regio Oldambt

logo CBF

Disclaimer & Copyright Note

Privacy & Cookies

JAARPLANNING 2024


Jaarlijkse collecte

Van 10 tot 16 maart zal de landelijke collecte voor Amnesty worden gehouden. Ook in de gemeente Oldambt gaan onze collectanten de deuren langs met collectebus om het belangrijke werk van Amnesty mogelijk te maken.

Bevrijdingsfestival

Als het bevrijdingsfestival in Winschoten dit jaar doorgaat, zal Amnesty daar aanwezig zijn met een informatiestand. Bezoekers kunnen hier alle informatie vinden over het werk van Amnesty en de lopende acties.

Festival Hongerige Wolf

Op zaterdag 13 juli zal onze werkgroep aanwezig zijn op Festival Hongerige Wolf. Op het grasveld aan de G. Gernaatweg naast de bushalte zal onze informatiekraam staan. Ook daar wordt informatie over ons werk gegeven en kunnen bezoekers handtekeningen zetten voor de dan lopende actie.

RUN Winschoten

Op 14 september zal een enthousiast team lopers namens Amnesty deelnemen aan de RUN, ultraloop in Winschoten. Ook daar zal onze informatiekraam staan aan de Stikkerlaan.

Write for Rights

Rond 10 december, de dag van de Rechten van de Mens, zullen wij weer een grote schrijfactie houden onder de naam: "Write for Rights". Naar alle waarschijnlijkheid zal onze Amnesty werkgroep dan deelnemen aan de Kerstmarkt in de Sint Vituskerk aan de Langestraat 77 in Winschoten. Ook zullen rond deze datum in veel kerken in het Oldambt brieven worden geschreven aan machthebbers om hen te laten weten mensenrechtenschendingen te laten stoppen.Misschien zijn er mensen die na het lezen van onze plannen mee willen helpen? Vrijwilligers zijn heel welkom.
We zouden graag meer aandacht aan mensenrechten willen besteden, vooral op scholen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Top